Skap med kunstig intelligens

Create with AI bruker kraften i generativ AI til å lage en hel padlet basert på beskrivelsen din. Den oppdateres kontinuerlig etter hvert som vi ser hvordan folk bruker den. Denne veiledningen skal hjelpe deg med å forstå hvordan du bruker denne funksjonen mest effektivt.

Gylden regel: Jo mer beskrivende du er og jo mer kontekst du gir, desto bedre blir resultatet.

Slik får du tilgang til Opprett med AI

Klikk på den rosa knappen Lag en padlet øverst til høyre i dashbordet.

Du vil se Opprett med AI -delen.

Hvem kan få tilgang?

Student- og bedriftskontoer er de eneste kontotypene som ikke har tilgang.

Hvis kontoen din er en av disse typene, men du er lærer eller eier i et betalt team eller klasserom, vil du også ha tilgang.

Maler

Er du fortsatt usikker på hvordan du skal sette sammen en effektiv ledetekst? Prøv å bruke våre magiske maler!

Vi tilbyr syv AI-maler:

  • Leksjonsplan
  • Tidslinje over hendelser
  • Kart over historiske hendelser
  • Vurderingsmatrise
  • Liste over aktiviteter i klasserommet
  • Liste over lesestoff
  • Vurderingsundersøkelser

Disse ulike malene har egendefinerte innganger som "klasse", "tema" og "emne" som vil veilede deg gjennom den beste måten å be AI om å bygge padleten din på.

Når du har klikket på knappen Lag en padlet, klikker du på rullegardinpilen øverst i panelet. Dette vil vise de forskjellige kontoene du kan opprette padleten din i! Velg kontoen du vil lagre padleten din i, og følg de neste trinnene.

Nå velger du et emne i Opprett med AI-delen. Hvis du for eksempel klikker på Timeline of events, vil panelet vise deg eksempler på emner for å gi deg ideer. Du kan velge akkurat disse alternativene, eller du kan velge dine egne!

Når du er ferdig med detaljene, klikker du på Opprett og ser ✨Magien skje!

Flytt musepekeren over panelet mens det lager padleten din for å skape din egen "magiske" touch! ✨

Tilpasset tavle

Vi tilbyr også Custom Board som et alternativ, som er et mer åpent alternativ som vil forsøke å lage en hvilken som helst type padlet du beskriver.

Du kan se på denne funksjonen som et verktøy for å raskt lage utkast basert på ideer du har til en padlet. Som alle andre verktøy er det bedre for noen bruksområder enn andre.

Diskusjonstavler

Klikk på Diskusjonstavle for å angi et emne og generere diskusjonsidéer og eksempler på innlegg. Du kan til og med generere alderstilpassede innlegg ved å velge hvilket klassetrinn du vil inkludere. Les mer om diskusjonstavler her!

Generering av faktainnhold

Den kunstige intelligensen bak disse magiske padlet-skapende evnene har en omfattende forståelse av vanlig menneskelig kunnskap. Du kan be den om å lage lister, tidslinjer, kart, sammendrag og utforskninger av nesten hvilket som helst emne du kan tenke deg.

Eksempel: "En liste over skjønnlitterære bøker som jeg kan studere med elevene mine i 11. klasse. Inkluder temaene i hver bok."

Brainstorming

Create with AI er utmerket til å generere idélister som kan hjelpe deg med idémyldring om et hvilket som helst emne.

Eksempel: "Åtte ideer til en håndverksaktivitet som jeg kan gjøre med 1. klassingene mine for å lage noe til morsdagen."

Kart

Create with AI kan generere padlets ved hjelp av "Map"-formatet. Du kan be den om å lage et kart så lenge alt innholdet har en stedsangivelse. Sørg for at du inkluderer ordet "kart" i ledeteksten.

Eksempel: "Et kart over de seks mest populære nasjonalparkene i USA."

Hvis du ikke inkluderer ordet "map" i ledeteksten, er det ingen garanti for at den nyopprettede padleten din genererer et kart.

Opprette "stort sett tomme" padleter

Create with AI kan opprette for det meste tomme padleter som andre kan legge til noe i. Det fungerer vanligvis bedre hvis du nevner at det skal være tomt, eller at det er for at folk skal kunne legge til sine egne innlegg.

Eteksempel:

  • "En tom mal der førsteårsstudenter i biologi kan oppsummere konsepter de har lært i laboratoriet, stille spørsmål og dele ressurser."
  • "Fire kolonner der studentene kan stemme over hvordan de opplevde timen. Hver kolonne vil representere humøret deres."
Det finnes mange ulike bruksområder for Creating with AI! Det er virkelig ingen grenser for hva du kan gjøre! -- Generere faktainnhold, idémyldring, lage kart, lage "tomme maler", lage en kokebok med oppskrifter osv.

Beste praksis

  • 80/20-regelen for AI: Bruk Create with AI til å generere en første padlet, og oppdater eller legg til det du trenger for å gi den siste finpussen.
  • Verdsett innsikten din: Behandle AI-generert innhold som en foreløpig ressurs, ikke som det endelige svaret. Følg alltid utdanningsinstitusjonens retningslinjer.

Utforming av effektive spørsmål

Kvaliteten på den genererte padleten er vanligvis knyttet til hvor beskrivende ledeteksten din er. Dette kalles " prompt engineering", og her er noen tips for å få best mulig resultat:

  • Beskriv nøyaktig hva du ønsker, og unngå tvetydigheter.
  • Hvis resultatet ikke er helt som du ønsket, kan du finne en annen måte å formulere det på og prøve på nytt.
  • Oppdater tekstfeltet " Jeg er en ..." for å endre stemmen som padleten er skrevet med. For eksempel: "Engelsk adelskvinne fra viktoriatiden."

Begrensninger du bør ta hensyn til

Magic Padlet har følgende begrensninger, og vi jobber aktivt med å løse mange av dem:

  • Den har ingen kunnskap om verdensbegivenheter etter april 2023
  • I sjeldne tilfeller kan den "hallusinere" og svare med informasjon som ikke er faktabasert
  • Det maksimale antallet innlegg du kan be om, er omtrent tjue
  • Den har ingen kjennskap til kontoen din eller de padletene du allerede har opprettet

Personvern og sikkerhet

AI-en som du oppretter padleter med, ligger hos en tredjepartstjeneste. Vi sender ingen annen informasjon til denne AI-en enn det du skriver direkte inn i tekstfeltet Opprett med AI.

Vi sender altså ingen informasjon om organisasjonen din, kontoen din eller innholdet i padletene dine til tredjeparter som en del av denne funksjonen.


How did we do?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)